Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Sabiedrība

Daugavpilī pieejami vēl 15 jauni tekstila šķirošanas konteineri

01.06.2023
Palielinoties sabiedrības izpratnei par atbildīgu šķirošanu un pieprasījumam pēc tekstila dalītās vākšanas konteineriem, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” kopā ar Latvijas Zaļo punktu, SIA “AADSO” un Daugavpils valstspilsētas pašvaldību paplašina tekstila šķirošanas infrastruktūru, izvietojot 15 jaunus tekstila šķirošanas konteinerus Daugavpilī.

Tekstila šķirošanas konteineri Daugavpilī kopumā jau pieejami 18 adresēs. To atrašanās vietas:

Strādnieku ielā 88B;
Ezeru ielā 61;
Slavas skvērā, pretī Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolai-licejam;
Brjanskas un Sēlijas ielu krustojumā;
Dostojevska un Aptiekas ielu krustojumā;
Starp mājām Jātnieku ielā 86-88;
Smilšu ielas 98A un Jātnieku ielas 70 iekšpagalmā;
T/C “Aveņu centrs” – Raipoles ielā 11;
Vienības ielas 5 un Raiņa ielas krustojumā;
DUS "Virši", Kārklu iela;
Veikals “Beta”, Šaurajā ielā 31;
Parādes ielā 13, iekšpagalmā;
Cietokšņa ielā 70;
Viršu ielā 48;
Vaļņu ielas 41 un Odu ielas stūrī;
Gaismas ielā 6;
Dunduru ielā 13A;

Šķiroto atkritumu savākšanas laukumā Liginišķos, Liginišķu ielā.

Tekstila šķirošanas konteineri pieejami publiskai lietošanai ikvienam iedzīvotājam, un tajos var ievietot visa veida apģērbus, apavus un mājas tekstilu. Lai tie būtu derīgi atkārtotā apritē, būtiski, ka sašķirotie tekstilizstrādājumi nav bijuši saskarsmē ar ķīmiskām vielām, tostarp motoreļļām un sadzīves ķīmiju, kā arī nav sadriskāti. Tiem jābūt sausiem un bez pelējuma. Sašķiroto tekstilu konteineros jāievieto cieši aizsietā maisā. Kopā ar tekstilu nav šķirojami cita materiāla izstrādājumi, piemēram, gumijas zābaki, plastmasas slēpju zābaki, kā arī mīkstās rotaļlietas.

Lai mazinātu apģērba, apavu un mājas tekstila nonākšanu poligonos un veicinātu, ka pēc iespējas lielāka daļa tekstiliju nonāk atkārtotā apritē, SIA “Eco Baltia vide” un Latvijas Zaļais punkts kopā ar partneriem jau no 2019. gada strādā pie tekstila šķirošanas sistēmas izveides Latvijas reģionos. Šobrīd iedzīvotājiem visā Latvijā pieejami jau vairāk nekā 190 “Eco Baltia vide” nodrošinātie tekstila šķirošanas konteineri, kuru atrašanās vietas pieejamas Latvijas Zaļā punkta interaktīvajā atkritumu šķirošanas vietu kartē – www.zalais.lv.

No šā gada 29. marta visā Latvijā norisinājās arī tekstila šķirošanas kampaņa “Stils-tekstils” ar mērķi veicināt sistēmas turpmāku attīstību un veicināt iedzīvotāju zināšanas par tekstila šķirošanas nepieciešamību. Plašāka informācija par kampaņu, tās rezultātiem un aktualitātēm tekstila apsaimniekošanas jomā pieejama www.tekstils.lv un Eco Baltia vide mājaslapā – www.ecobaltiavide.lv




Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top