Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Sabiedrība

Mainās ES palīdzības paku izsniegšanas kārtība

11.05.2022
Ņemot vērā būtisko Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām komplektu pieprasījuma pieaugumu, lai nodrošinātu atbalsta komplektu pieejamību pēc iespējas visiem atbalsta saņēmējiem, atbalsta komplektu izdalē ar 2022.gada maiju tiek noteikts atbalsta komplektu skaita izdales ierobežojums vienā mēnesī.

Pārtikas, higiēnas un saimniecības preču (neatkarīgi no vecuma), kā arī individuālo mācību piederumu pakas (bērniem un jauniešiem vecumā no 5 līdz 16 gadiem) var saņemt maznodrošinātās un trūcīgās mājsaimniecības, kā arī mājsaimniecības, kas nonākušas krīzes situācijās.

Nemainot kopējo izsniedzamo komplektu skaitu izziņas periodā, mēnesī katrai izziņā norādītajai personai tiek nodrošināts:

- viens pārtikas preču komplekts,

- viens higiēnas preču komplekts.

Lai saņemtu pārējos izziņas periodā mājsaimniecībai pienākošos atbalsta komplektus, uz izdales vietu jāierodas vēl citā mēnesī/-šos. Kopējais izziņas periodā izsniedzamo komplektu skaits paliek nemainīgs.

Tas nozīmē, ka tagad izziņas darbības 1. mēnesī nevarēs uzreiz saņemt visas katrai personai paredzētās pakas. Tā, piemēram, ja iepriekš katra persona no trūcīgās vai maznodrošinātās mājsaimniecības, kurai izziņas darbības termiņš ir 6 mēneši, varēja uzreiz izņemt visas 4 pārtikas pakas un 2 higiēnas preču pakas, tagad ik mēnesi tiks izsniegts ne vairāk kā pa 1 pārtikas un 1 higiēnas preču pakai katrai personai. Pa vairākām pakām varēs izņemt tikai gadījumā, ja pēc tām griežas izziņas darbības termiņa beigās

Klienti, kuriem izziņas derīguma termiņš beidzas līdz 31.05.2022. un kuri šajā laikā nav saņēmuši visus komplektus, šā gada maijā var saņemt komplektus par izziņas periodu.

Daugavpilī Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām komplektus var saņemt Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils komitejas telpās:

Ventspils ielā 22:
               
otrdien, ceturtdien plkst.15.00 – 18.00

trešdien plkst.12.000 – 18.00

tālrunis uzziņām: 28820233;

Novembra ielā 197 V:
               
pirmdien plkst.14.00 – 18.00,
                 
otrdien, ceturtdien plkst.10.00 – 15.00

tālrunis uzziņām: 22049603.

Plašāka informācija par to, kam un kādā apmērā pienākas atbalsta pakas, pieejama ŠEIT.



Daugavpilszinas.lv


Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ

Komentāri (0-4/4)
Sonija 12.05.2022 05:20
Atbalstit vajag..tikai skumji ka tas viss notiek 21.gadsimtaa..vai ar partikas pakam vien puetiks lai maznodrosinatie rudenii nenonaktu uz ielas nesamaksatu komunalo rekinu del...kaa ar satversmi..vai ta maz vel darbojas..tajaa teiksts ka katram cilvekam ir tiesibas uz dzivibu..
Losene 12.05.2022 05:32
Dievs mums katram ir devis tikai vienu iespeju..lai kas mes nebutu lai kur mes nebutu.lai ka mums veiktos vai neveiktos.....nekad nepazaudet savu sirdsapzinu...
Losene 16.05.2022 10:43
Nu lotgolisi kapec jaunu zinu nav..losenite pec jums noilgojusies..galu galaa manu sencu saknes nak no balviem..ka berns latgali iepazinu ka berns pazaudeju.esmu zemgaliete.latgalee mana omite ar opiti dzivoja..paris reizes ka berns apciemoju un iepazinu latgaluesu dziveszinu sikstumu ipatnibas..tik spilgtas ur bernubas atminas..mani vecvecaki kopaa muzu nodzivoja..ilgu garu un smaga darba muzu..majas cepa maiziti..kuuti bija lopini.bisu drava.puiticiga maja ar nezginu plaukta malam un petrolijas lampu uz galda..ka ari galveno dargumu bibeli uz galda.latgolu valodu briziem nesapratu.bet tad pieradu..omite man iemacija religiskas dziesmas.katru vakaru pirms guletiesanas dziedajam kopaa..es jau gribu gulet iet teevs sledz manas acis ciet...iesaistija maizes cepsanaa..kadas smarzas uz klavu lapam cepu sakasniti ar spekiti viducii..dariju ari nedarbus.omite teica ka parak talu nav krievija..domaju kada diez ta krievija izskatas..man bija kadi septini gadi..nevareju saprast ka sirmgaljiem uz beniniem gadu desmitiem zargs glabajas..nobijos pat nakti neguleju..zemgale daudz savadaka ta dzivite..kad nomira omite..aizbraucu uz berem kur ar zirdzinu veda vinu uz muza majam..ak kadi kalni un lejas un mezi atminaa palika..tikai gadu desmitiem neviena vairs tur nav..tikai atminas.par krietno latgalu cilvekuem..vinu stradigumy ticibu.labestibu un dasnumu mani silda vel sodien.


Losene 16.05.2022 12:33
Losenite nogurusi.sodien kapostus stada.baigais lauks jastada.ne tajaa rakstaa iekopeju..domaju par tam dimanta kazam.un savu omiti..kaut kas ir zudis uz neatgriesanos...tas ir dzives vertibas..kuras pazaudejot tagad esam kur esam..pue sagrautas pasaules..dazs labs savaa budinaa taja laikmetaa bija laimigaks.neka dazs labs sodien glaunaa majaa vai zelta pilii...ar netiru sirdsapzinu miljonos peldoties izjutot tuksumu savaa dveselee.
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top