Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Sports

Vācijā pakutinājām nervus “Manchester City”

26.06.2018
Kamēr visa Latvija atzīmēja Līgo svētkus, BFC Daugavpils 2007. gada komanda piedalījās ļoti prestižā turnīrā Vācijas pilsētā Hanoverē, kur divu dienu garumā aizvadīja 14 saspringtas spēles ar Čehijas, Nīderlandes, Dānijas, Vācijas, Anglijas, Zviedrijas, Bosnijas un Hercegovinas klubiem, informē BFC Daugavpils pārstāvis Nauris Mackevičs.


Raddatz Immobilien Cup ir prestižākās jauniešu futbola sacensības Vācijā, kurās kopumā piedalījās 72 komandas no 20 Eiropas valstīm. Starp dalībniecēm bija pasaulē slaveno futbola klubu jauniešu akadēmijas kā Lisabonas “Benfica”, PSG, “Manchester City”, “Sevilla”, PAOK, “Schalke 04”, “Galatasaray” un daudzas citas. Stāsta mūsu komandas galvenais treneris Jevgeņijs Maksimčuks:
 

“Vācijas klubiem tās ir galvenās sacensības. Lai iekļūtu starp turnīra dalībniecēm, ir jāpārvar vairākas kvalifikācijas kārtas. Pat grandu akadēmijas kā “Borussia” vai “Bayern” automātiski nekvalificējas šim turnīram, arī tām ir jāpārvar atlases sacensības. Prieks, ka arī mēs saņēmām uzaicinājumu uz šo turnīru.
 

Lielākais pārbaudījums jaunajiem futbolistiem bija lielais spēļu skaits. Visām komandām turnīra laikā bija garantētas 14 spēles, kuras bija jāaizvada divu dienu garumā. Pie tāda režīma mūsu jaunieši nav pieraduši, kas izpaudās arī laukumā.
 

Pirmajā turnīra fāzē notika apakšgrupu spēles, kurās uzdevums bija iegūt pēc iespējas augstāku vietu. Pirmajā spēlē tika nospēlēts 1:1 ar Čehijas klubu “Pardubice”, savukārt otrajā spēlē, nerealizējot virkni momentu, tika zaudēts ar 0:1 Vācijas klubam “1.FC Germania”.
 

Pirmā uzvara turnīrā tika izcīnīta pret citu Vācijas klubu “Troisdorf”. Pēc trīs spēļu kārtām Daugavpils saglabāja labas izredzes uz vismaz otro vietu grupā, kas ļautu turpināt cīņu Zelta grupā (1.-24. vieta). Spēlē pret Zviedrijas komandu “Sollentuna” vēl 5 minūtes pirms cīņas beigām atradāmies vadībā ar 2:0, taču divas rupjas kļūdas aizsardzībā pamatīgi iegrieza – 2:2.
 

Uzvara spēlē pret zviedriem ļautu saglabāt izredzes uz vismaz otro vai trešo vietu, taču jebkurā gadījumā būtu nepieciešams atņemt punktus “Manchester City”, kas bija pārliecinoša grupas līdere. Tas gandrīz arī izdevās! Vēl minūti pirms spēles beigām rezultāts bija 2:2, tomēr arī šoreiz galotnē veiksme uzsmaidīja pretiniekam. Zaudējums ar 2:3 un nelabvēlīgie iznākumi citās spēlēs neļāva pakāpties augstāk par piekto vietu grupā.
 


J.Maksimčuks
: “Demonstrējām ļoti labu sniegumu. “City” spēles ziņā bija pārāki par mums, taču pārējās četrās spēlēs nebijām ne par matu sliktāki. Es teiktu, ka mēs spēles ziņā izskatījāmies pat labāk, taču lielais kļūdu skaits neļāva parādīt visu savu potenciālu. Žēl, jo patiešām varējām ieņemt otro vietu grupā.”


Sacensības Daugavpils turpināja Bronzas grupā, kur netrūka spēcīgu klubu. Spēlēs pret Čehijas komandām Prāgas “Dukla” un “Česke Budejovice” tika piedzīvoti zaudējumi, savukārt Drēzdenes un Nīderlandes komanda “Oosterhuut” tika apspēlētas. Pēdējā grupas spēlē pret “Bonner” fiksēts bezvārtu neizšķirts, kas nosūtīja mūsu komandu uz Bronzas grupas spēlēm par 9.-16. pozīciju.
 

Šajā grupā mūsu futbolisti ar 2:1 pieveica Bosnijas un Hercegovinas “Zenica”, Vācijas “Fortuna” (3:0), kā arī piekāpās Dānijas klubam “Dalum”. Pēdējā turnīra spēlē spēka nepietika un ar 0:4 tika atzīts jau labi zināmās “Bonner” komandas pārākums. Noslēgumā Bronzas grupā ieņemta 12. pozīcija.
 

“Pēc neveiksmes apakšgrupu turnīra spēlēs puiši bija psiholoģiski sagrauti. Tas jutās, jo komanda cerēja sasniegt vairāk. Ja pirmās dienas pēdējās spēlēs sniegums vēl bija labs, tad otrajai dienai spēka nepietika. Ne tikai fiziskā, bet arī psiholoģiskā. Jāuzsver arī tas, ka visas spēles notika uz dabīgās zāles, bet mums iespēju trenēties šādus apstākļos nav. Pirmo reizi vēsturē aizvadījām tik daudz spēļu tik īsā laikā, pat neizdevās izvēdināt galvu, jo viss notika ļoti ātri,” spēļu rezultātus analizēja J.Maksimčuks.
 

Kopējie iespaidi par dalību turnīrā treneriem gan ir divejādi: “Komandu līmenis bija ļoti, ļoti augsts. Tik augsta ranga sacensībās vēl nekad nebijām piedalījušies, taču organizācija bija ļoti zemā līmenī. Gan ēdināšana, gan komandu uzņemšana. Bieži vien nebija skaidrības, kad un ar ko spēlēsim. Turnīra daudzos plusus aizēnoja organizatoriskā puse. Nākotnē būs jāpadomā, vai ir vērts piedalīties šajā turnīrā, jo iebildumi par organizāciju bija daudziem. Divās dienās 14 spēles tas tomēr nav normāli, puišiem nav iespēju atgūties.”
 

Klubs izsaka pateicību visiem vecākiem, Daugavpils domes deputātam Igoram Prelatovam par dalību brauciena organizācijā, kā arī treneriem Jānim Bovinam un Jevgeņijam Maksimčukam. 




Daugavpilszinas.lv


Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top