Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Sabiedrība

Pašvaldības policija atgādina par noteikumiem sabiedriskās vietās

01.07.2020
Vasaras sezonā cilvēki dod priekšroku atpūtai svaigā gaisā, dodoties uz atpūtas vietām. Tomēr dažreiz šāda atpūta tiek sabojāta trokšņotāju un vandāļu dēļ. Traucē arī tie, kas ignorē alkohola lietošanas un smēķēšanas noteikumus.

Īpaši aktuāls pārkāpums Daugavpilī siltajā sezonā ir mājdzīvnieku peldināšana un mazgāšanā upēs un ezeros. Jāatceras, ka ar cilvēkiem pārpildītās vietās suņus nekādā gadījumā nedrīkst izlaist bez pavada, it īpaši rotaļu laukumos un pie izklaides vietām. Nesen aizliegums peldināt mājdzīvniekus sāka attiekties ne tikai uz oficiālajām pludmalēm, bet arī uz visām ūdenstilpēm.

Īpašu kritiku ir pelnījuši tie smēķētāji, kuriem ļoti patīk smēķēt publiskās vietās, jo īpaši bērnu un rotaļu laukumos, kur pašvaldības policijai bieži ir jāveic izskaidrošanas darbs. Likumsargi atgādina, ka smēķēt pilsētā ir atļauts tikai 10 metru attālumā no ēku ieejām un tam paredzētajās vietās. Smēķēt ir pilnīgi aizliegts nepilngadīgajiem (ieskaitot elektroniskās cigaretes), bet pieaugušajiem to nedrīkst darīt bērnu vai grūtnieču klātbūtnē, autobusu pieturās un peronos, kāpņu telpās, gaiteņos un koplietošanas telpās. To var darīt uz daudzīvokļu māju balkoniem un lodžijām, ja vien pret to ar savu pamatojumu neiebilst kāds no mājas iedzīvotajiem. Šo noteikumu pārkāpējs var tikt brīdināts vai arī spiests maksāt  naudas sodu līdz 100 eiro.

Alkohola lietošana, kā arī atrašanās alkoholiskā reibuma stāvoklī sabiedriskās vietas, ieskaitot pludmales, ir stingri aizliegta. Tam var sekot policijas brīdinājums vai arī naudas sods līdz 350 eiro. Vienīgie izņēmumi ir bāri, restorāni un citas ar pašvaldības lēmumu atļautas vietas.

Ir jāatzīmē, ka saskaņā ar jaunajiem grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā, nepilngadīgajiem ir aizliegts ne tikai smēķēt un lietot alkoholu, bet arī uzglabāt alkoholiskos un enerģijas dzērienus un cigaretes.

Ļoti bieži par skandālu iemeslu vasarā, it īpaši naktī, kļūst skaļa mūzika, sadzīviski konflikti un citas trokšņa izpausmes. Pieņemot šādus izsaukumus, pašvaldības policija katrā konkrētajā situācijā izvērtē, vai lieta ir saistīta ar huligānismu vai nē. Naudas sods par trokšņošanu privātpersonām var sasniegt 350 eiro, savukārt juridiskām personām, pēc Veselības inspekcijas speciālista pārbaudes, var tikt uzlikts naudas sods līdz 800 eiro. Trokšņainu remontu drīkst veikt no pulksten 7:00 līdz 21:00.

Atgādinām, ka ar 1.jūliju spēku zaudē Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss, ko nomaina Administratīvās atbildības likums. Jaunajā likumā parādās jauns jēdziens - naudas soda vienība, kas šobrīd ir ekvivalenta 5 eiro. Vairāk par šo likumu var uzzināt Latvijas Republikas tiesību aktu portālā www.likumi.lv.



Daugavpilszinas.lv


Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top