Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Sabiedrība

Daugavpilī ietves tiks kaisītas ar granīta šķembām

20.02.2019
Ņemot vērā nacionālā līmenī un masu medijos regulāri apspriesto tēmu par sāls – smilts maisījuma izmantošanas piemērotību trotuāru un braucamās daļas uzkopšanā Latvijā raksturīgos klimatiskajos apstākļos ziemas periodā, Daugavpils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar pilsētas ielu ikdienas uzturētājiem A/S “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” tuvākajās dienās uzsāks eksperimentālu trotuāru nokaisīšanu ar līdz šim Daugavpils pilsētas pašvaldībā neizmantotu pretslīdes materiālu – granīta šķembām.

Ja tuvāko dienu laikā, sakarā ar klimatiskajiem apstākļiem, dienā gaisa temperatūra sasniegs plus grādus un būs vērojams atkusnis, savukārt naktī gaisa temperatūra sasniegs mīnus grādus un veidosies apledojums,  eksperimentālā kārtā aptuveni mēnesi   katrā pilsētas mikrorajonā, pēc Skandināvijā plaši izmantotas metodikas, trotuāri daļēji tiks nokaisīti ar granīta šķembām.

Pēc jaunās metodikas izmantošanas tiks veikta detalizēta šo darbību analīze, kā rezultātā  noskaidros granītu šķembu izmantošanas efektivitāti Daugavpils pilsētas pašvaldībā un veiks provizorisku granīta šķembu izmantošanas saimnieciski – ekonomisko analīzi.


Daugavpilszinas.lv


Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ

Komentāri (0-1/1)
ziema 21.02.2019 08:27
Būtu puse bēdas, ja tā būtu tikai sāls. Bet šķiet, ka nenosakāma ķīmiska sastāva draņķis, kurš paliek zaļajā zonā, uz apstādījumiem, nokļūst ūdeņos un iztvaiko svaigajā pavasara gaisā, kuru jāelpo.
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top