Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Kultūra

Starptautiskās teātra kritiķu komandas vizīte Daugavpils teātrī

02.11.2017
No 26. līdz 29. oktobrim Daugavpils teātrī viesojās teātra kritiķi no dažādām valstīm, kuri bija uzaicināti šajā laika posmā noskatīties un izvērtēt piecas Daugavpils teātra izrādes: „Hamlets”, „Kur prāts, tur nelaime”, „Kailais karalis”, „Jubileja ’98” un „Pieci vakari”. 


Šāda mēroga pasākums ir pirmais Daugavpils teātra vēsturē, kad starptautiski atzīti teātra kritiķi no dažādām valstīm apmeklēja Daugavpils teātri, lai pievērstos teātra izvērtējumam un piedalītos atklātās diskusijās. Pieaicināto ekspertu vidū bija teātra kritiķe Edīte Tišheizere un kulturologs Deniss Hanovs no Latvijas, Krievijas teātra kritiķi Aleksejs Pasujevs, Jeļena Karasj, Žanna Zareckaja, Aleksandrs Platunovs, kā arī teātra kritiķi Andrejs Moskvins un Valentīna Mikolaičika-Trčinska no Polijas.


Izrāžu apspriedes izvērtās plašās, produktīvās diskusijās, kuru rezultātā visi kritiķi kā viens atzīmēja, ka „Daugavpils teātra aktieri ir vienots, profesionāls un ļoti plastisks ansamblis”. Pasākuma noslēguma kļuva skaidrs, ka kopīgās diskusijas devušas milzīgu impulsu teātrim tālākā attīstībā, jo no kritiķu puses tika saņemti vairāki noderīgi ieteikumi, un visi izteica vēlmi atgriezties Daugavpils teātrī un turpināt sadarbību.


Turklāt Daugavpils teātris ar izrādi „Kailais karalis” tika oficiāli uzaicināts piedalīties starptautiskā teātra festivālā „Baltijas nams” („Балтийский дом”). Jāatzīmē, ka ārzemju kritiķus ieinteresēja ne tikai Daugavpils teātris, bet arī pati pilsēta un tās vēsture.


„Daugavpils teātris uz mani ir atstājis milzīgu iespaidu – pateicoties teātra vadītāja Oļega Šapošņikova nesatricināmajai gribai un pārliecībai, Latgalē ir radīts teatrāls centrs, kurā, ņemot vērā garo un sarežģīto šīs vietas vēsturi, tiek apvienotas divas kultūras, divas valodas. Daugavpils teātrim ir vienreizēja aktieru trupa, kuru uzmanīgi un atbildīgi ir atlasījis teātra vadītājs. Lūk, tā ir tā vieta, kurā varētu notikt baltkrievu, poļu, latviešu, krievu un pat izraēliešu teātra festivāls! Paldies par šo atklājumu!” tā pēc četru dienu vizītes atsaucas par teātri un pilsētu teātra kritiķe no Maskavas Jeļena Karasj.


Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs ir pārliecināts, ka šis pasākums ir sniedzis teātrim būtisku pieredzi, kas kalpos tā turpmākai attīstībai, kā arī veicinās teātra un pilsētas starptautisku atpazīstamību, tāpēc šāda veida pasākumi noteikti tiks organizēti arī turpmāk.



Daugavpilszinas.lv


Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top