Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinies ar "Divu Krastu Radio"
LV
Komercinformācija

Durvju ražotāju un piegādātāju nozarē valda liela konkurence

08.08.2017
Latvijā durvju ražotāju un piegādātāju nozarē valda liela konkurence, kas rada draudus patērētājiem – viņi nereti tiek mānīti. Pats izplatītākais veids:  zemas cenas noteikšana produkcijai, patērētājam stāstot par augsto durvju drošības līmeni, skaņas izolāciju, to kvalitāti un citiem aspektiem, lai gan pēc to piegādes un uzstādīšanas izrādās, ka no drošības, skaņas un siltuma izolācijas ir palikuši tikai mānīgi pārdošanas triki. Viedokli par aktualitātēm durvju ražotāju tirgū aicinājām izteikt vienu no durvju tirgus līderuzņēmuma “Skydas” pārstāvjiem – valdes priekšsēdētāju Raivi Konovalovu. 


das Jūsuprāt ir drošas durvis?

Pavisam noteikti, jāsaka, ka metāla durvis ir vairākkārt drošākas par koka durvīm.

Ar ko atšķ
iras metāla durvis no koka durvīm?

Koka durvis ir salīdzinoši ekoloģiski tīrāks produkts. Tās parasti tiek izgatavotas no atjaunojama resursa un tās ir iespējams nokrāsot klientam vēlamā krāsā un uzstādīt pēc vēlmēm izvelēto furnitūru.

Savukārt metāla durvis mēdz izgatavot dažādas. Savstarpēji tās var krasi atšķirties gan konstruktīvi, gan vizuāli. Latvijā piedāvājums ir pat pārsteidzoši liels, kas liecina, ka metāla durvju tirgus piedzīvo strauju attīstību.

Kādi ir galvenie koka durvju mīnusi?

Koka durvīm laiku pa laikam būs nepieciešami pārkrāsošanas darbi, kas veidos atkārtotus izdevumus. Tās nevar būt drošas pret uzlaušanas, jo tās ir ātri atveramas! Visa durvju konstrukcija ir “dzīva”, jo diemžēl mūsdienās, veidojot koka konstrukcijas, materiāls netiek pilnvērtīgi izžāvēts, tādejādi ļoti ietekmējot jauno durvju kvalitāti un ilgmūžību.

Piekrītam, ka koka durvis izskatās ļoti skaisti mūsdienu projektos, taču laikapstākļi ir tie, kas nosaka durvju mūžu. Mitrumā tās mēdz uzbriest, savukārt karstumā ir pretējs efekts – durvju vērtne saraujas un veidojas spraugas, caur kurām var būt lieli siltumzudumi.

Kā Jūs raksturotu metāla durvju tirgus situāciju Latvijā?

Šodien Latvijā visplašākais metāla durvju sortiments ir budžeta klases segmentā, tomēr tikai retais durvju uzņēmums izvēlas piedāvāt produktus ar augstu kvalitāti par pieņemamu cenu. Lielākā daļa durvju uzņēmumu izvēlas piedāvāt masveidīgus produktus, piedāvājot pašu zemāko cenu. Zemo cenu metāla durvīm nav būtisku plusu, kurus varētu akcentēt. Tādām durvīm nav pamata drošības, skaņas izolācijas un siltumnoturības. Vienīgais pluss: tās vienmēr būs pieejamas noliktavā.

Mēs savā uzņēmumā klientiem kategoriski neiesakām iegādāties metāla durvis būvniecības veikalos, jo tas būs pašas zemākās kvalitātes. Sliktākus piedāvājumus vien ar piepūli varētu atrast!

Kā izvēlē
ties metāla durvis, lai tās būtu aprīkotas ar skaņas izolāciju un būtu drošas?

Pirmais un reāli arī vienīgais nosacījums, kas nosaka metāla durvju drošības līmeni un skaņas izolācijas kvalitāti, ir Eiropas Savienībā noteiktie atbilstības sertifikāti. Bez tiem noteikt, vai durvis ir vai nav patiešām drošas, ir neiespējami. Nesertificētas durvis tiek automātiski pieskaitītas pie nedrošām durvīm. Līdzīgi ir ar skaņas izolāciju un siltumonoturību. Sertifikāti tiek piešķirti katram kritērijam atsevišķi. Ja durvis tiek sertificētas kā pretuzlaužamas, tiek veikti testi. To laikā sertificējamās durvis tiek lauztas ar speciāliem instrumentiem un tiek veikti laika mērījumi, cik ilgi durvis izturēs. Atkarībā no iztērētā laika un instrumentu komplektiem, kas bija nepieciešami uzlaušanai, eksperti nosaka, kāda sertifikācija attiecīgi tiek piešķirta.

klients, iegādājoties durvis var noteikt, vai attiecīgas metāla durvis ir vai nav sertificētas?

Vizuāli noteikt vai durvis ir sertificētas nav iespējams. Pircējiem ir iespēja durvju pārdevējiem lūgt, lai uzrāda sertifikātus. Ja durvju pārdevēji pārliecinoši stāsta par durvju siltumcaurlaidību, var palūgt uzrādīt attiecīgo sertifikātu. Visbiežāk pārdevēji stāsta, ka durvju drošība ir atkarīga no slēdzenēm, tomēr mēs kategoriski iebilstam šim punktam! Ļoti nozīmīgi ir, cik konstruktīvi pareizi ir izgatavotas durvis un vai tajās ir ņemti vērā visi pretuzlaušanas nosacījumi. Uzliekot pašu drošāko slēdzeni malkas šķūnīša parastākajām durvīm, tas malku nepasargās. Pirmšķirīgi drošība ir durvju konstrukcijā, nevis slēdzenēs!

Ņ
emot vērā iepriekš teikto, kāds tad ir “SKYDAS” risinājums drošības, skaņas izolācijas un siltumnoturības jautājumā?  

Mūsu uzņēmuma speciālisti  konsultē pircējus dažādos drošības jautājumos, palīdz izvēlēties un iesaka labākos risinājumus atšķirīgas sarežģītības pakāpes objektos. Uzņēmums “SKYDAS” ir oficiāls Lietuvas durvju rūpnīcas pārstāvis Latvijā. “SKYDAS”  durvis ir sertificētas Vācijas un Igaunijas institūcijās. Uzņēmuma metāla durvis ir ugunsdrošas, skaņas izolējošas, siltumnoturīgas, pretuzlaužamas un pat ložu necaurlaidīgas. “SKYDAS” metāla durvis tiek uzstādītas dzīvokļos un privātmājās, lai paaugstinātu visus rādītājus. “SKYDAS” piedāvājumā ir arī pretuzlaužamas metāla durvis SKYDAS Standart No.2 un No.3 – šie modeļi tiek uzstādīti telpās ar augstu ielaušanās risku. Protams, ir arī klienti, kuri šādas durvis izvēlas saviem dzīvokļiem.

Pēdējā laikā “SKYDAS” ir atklājis arī sosdienests.lv pakalpojumu klāstu, kā arī uzsācis Ukrainā ražotu budžeta klases “Supporta” metāla durvju tirdzniecību. Uzņēmuma internetveikalā ir pieejamas durvis dažādos cenu diapazonos. Ukrainā ražotās metāla durvis vienmēr ir pieejamas mūsu noliktavā. Savukārt “SKYDAS” metāla durvis  tiek izgatavotas pēc pasūtījuma. No pasūtīšanas brīža līdz montāžai paiet apmēram 5 – 7 nedēļas. Kad durvis ir noliktavā – gan “SKYDAS”, gan “Supporta” durvis ir iespējams piegādāt visā Latvijā 3 dienu laikā. “SKYDAS” darbinieki nodrošina arī durvju montāžu visā Latvijā. Pircējiem, protams, jārēķinās, ka mērījumu un montāžas izmaksas dažādos Latvijas reģionos atšķirsies. Tādēļ uzņēmums piedāvā dažādus risinājumus, piemēram, veikt gan mērījumus, gan montāžu un daudzas citas iespējas, gan arī veikt tikai durvju piegādi pēc pircēja iesniegtiem mērījumiem.

Sosdienests.lv nodarbojas ar metāla durvju restaurēšanu, kā arī ar koka un metāla durvju atvēršanu un slēdzeņu nomaiņu.

Viss “SKYDAS” piedāvājums ir veidots tā, lai pircējam būtu ērti, parocīgi un nebūtu jāiegulda daudz laika durvju iegādei. Uzņēmuma prioritāte ir pircēju apmierinātība, tādēļ īpašu uzsvars visā produkcijā un pakalpojumos tiek likts uz drošību, siltumu un skaņas caurlaudību! 



Autors : Sandis Bergholds



Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ

Komentāri (0-6/6)
Agris 25.08.2017 15:17
Es biju pasūtījis metāla durvis sosdienesta mājas lapā. Pasūtīju durvis ar piegādi, bez montāžas, trešajā dienā man atveda uz Preiļiem - par transportu samaksāju 30 eiro. Bija baigi ērti iepirkties, nevajadzēja braukt uz firmām un tērēt savu laiku.
Alexis 25.08.2017 20:48
Jā, konkurence uz durvīm ir neapšaubāmi liela, tās ir uz visiem stūriem, spēj tik staigāt pie visiem un izvēlēties sev piemērotāko variantu. Pēc pieredzes stāstu, ka paliek parasti pie tā piedāvājuma pie kura sajūt ka vairs nekas nav jāturpina meklēt. Par skydas durvīm biju dzirdējis, ka baigi krutās, bet līdz šim tās nebija pieejamas Daugavpilī.
Viktors 26.08.2017 10:34
Daugavpilī agrāk arī bija durvju salons uz Ģimnāzijas ielas, pretī Swedbankam. Pabija kādu laiku un izvācās, laikam mūsu pilsēta neiztur ekonomisko pārbaudi. :D Maķīc tak arī aizvācās, uzgrūda ēku divos stāvos, pašancēja un prom.
Osmen 27.08.2017 19:36
Žēl ka Daugavpilī nav kur pasūtīt
Druvis 07.07.2018 13:43
Šeit manas skaistās ieejas ārdurvis Skydas. Jau vienu ziemu izturējušas un iet otrā vasara - viss primā!
Kerija 10.10.2019 19:44
Vēlos piebilst, ka vērts arī izskatīt https://www.m-lux.lv druvju piedāvājumu. Atsaucīgi darbinieki un drošība privātmājām, jau divus gadus uzticīgi kalpo. Arī laba sitlumspēja. Cenas ir dažādas.
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Aizvadītajā gadā Daugavpilī reģistrēti 485 jaundzimušie, miris 901 iedzīvotājs un reģistrētas 459 laulības, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa.
Apspriest
Aptauja
Cik bieži Jūs lietojat sociālos tīklus?
Jaunākie komentāri:
Nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un nokrišņiem bagātāks
Lietu vajag lai sazalotu tirumi zalite un kokiem briestu pumpuri..... Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Leduspuke gan nav parazite..un divanaa bezdot algu besanem.ziemas atvalinajums ir beidzies.jasak stradat ..meteni ir aizvaditi ziema nedaudz atkapusies atsaaksas tecet sulas..saseju seklinas stadu audzesanai .siltumnicaa.izklaidei paliks laika maz.sur tur vel palasu zinas un iekomenteju..saprotu ka esmu te aizssedejusies..ir tads teiciens..labak esi par maz nekaa par daudz..es jau butu paserfojusi interneta dziles..bet man to nezin kapec nelauj..tas ir mulkigi....mami milie lotgolisi dzivojiet veseli..neslinkojiet..katrs var atrast darbinu..bet galvenais lai tas patiktu.mans jaunais sadarbibas partners ir pavasaris...attaa..lai jums jauks un gaiss pavasaris. Sīkāk...
Izlozēti Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu kārtas numuri
Jaunus parazitus Sīkāk...
facebook draugiem
Top